Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006

Η "εθνική" γλώσσα ως όργανο ρατσισμού - κοινωνικού αποκλεισμού

Με την ευκαρία του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στην Αθήνα (Παρασκευή, 30 Ιουνίου και Σαββατοκύριακο 1 και Ιουλίου 2006, Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως) αναφερόμαστε σε πρόσφατα φαινόμενα γλωσσικού ρατσισμού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.. Οι Ανορθογραφίες θα είναι παρούσες στο φεστιβάλ με δικό τους τραπεζάκι και τις τρεις μέρες με τυπωμένο υλικό από τη σελίδα μας. Καλούμε τους φίλους και επισκέπτες της σελίδας μας να έρθουν να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δείξουμε, όλοι και όλες, ότι "ο ρατσισμός γεννάει το φόβο, η αλληλεγγύη την ελπίδα", σύμφωνα με το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ. Οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις ξεκινούν κάθε μέρα από τις 7 το απόγευμα.

------------------------

Εντείνονται τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες από την πλευρά των κρατικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σε συνάρτηση με ό,τι συμβαίνει στις Η.Π.Α.) να ενοχοποιήσουν την μετανάστευση συνολικά ως φαινόμενο και να ποινικοποιήσουν τους ίδιους τους μετανάστες. Έτσι, από την μία πλευρά στήνονται συνοριοφυλακές-φρούρια και στρατόπεδα "υποδοχής" προσφύγων σε χώρες εκτός της Ε.Ε., ώστε να αποτραπεί η είσοδος μεταναστών στον υποτιθέμενο "παράδεισο" της Ευρώπης, και από την άλλη θεσπίζονται διατάξεις ρατσιστικών διακρίσεων που στοχεύουν στην διαιώνιση του ξενοφοβικού, κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών που ήδη ζουν στα κράτη της Ε.Ε. Στους αναρίθμητους μηχανισμούς που έχουν επινοηθεί για την διευκόλυνση απελάσεων (επιχειρήσεων-σκούπα, κατά την προσφιλή ρατσιστική ορολογία των Μ.Μ.Ε.) αλλά και την δυσχερέστερη απόδοση άδειας παραμονής, έρχεται να προστεθεί άλλος ένας, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί ένας εξαιρετικός αποδοτικός «προκρούστης»: η γνώση της «εθνικής» γλώσσας της χώρας-"υποδοχής". Η περίπτωση της Ελλάδας είναι χαρακτηριστική των προθέσεων και των στόχων της Ε.Ε.

[Η περίπτωση της Ελλάδας]

Ήδη από το 2003 υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία (2003/109/ΕΚ) για την κοινή κατευθυντήρια γραμμή όλων των κρατών-μελών στο θέμα των μεταναστών. Στην επικύρωση ουσιαστικά αυτής της Ευρωπαϊκής απόφασης από την Ελλάδα με νόμο το 2005 (ν. 3386 / 2005) αναφέρεται ότι για να μπορέσουν να πάρουν άδεια "του επί μακρόν διαμένοντος" (και όχι, βέβαια, υπηκοότητα), οι μετανάστες θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Είναι προφανές ότι, σε επίπεδο καθημερινότητας, η γνώση της ελληνικής φυσικά βοηθάει, και όχι μόνο για την επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς. Ωστόσο, η αναγόρευση της γνώσης της ελληνικής σε προαπαιτούμενο για την απόκτηση άδειας παραμονής μέσω μιας διαδικασίας πιστοποίησης μόνο βοηθητική δεν θα είναι για τους μετανάστες, που θα υποστούν τον κρατικό / θεσμικό ρατσισμό και στο επίπεδο της γλώσσας. Με προεδρικό διάταγμα του Μαρτίου 2006, που ουσιαστικά εξειδικεύει τον νόμο του 2005, καθορίζεται ότι οι μετανάστες πρέπει να παρακολουθήσουν τουλάχιστον 100(!) ώρες διδασκαλίας της ελληνικής και 25 ώρες της ελληνικής ιστορίας, και η πιστοποίηση της γνώσης θα γίνεται ύστερα από γραπτές εξετάσεις. Μάλιστα, υπάρχει"παράθυρο" για κρατική επιτροπή που για διάφορους λόγους (π.χ. "ασφαλείας") μπορεί να εξετάσει και επιπλέον τους μετανάστες για να διαπιστώσει το επίπεδο "ελληνομάθειας"! Τα μαθήματα θα γίνονται τα απογεύματα από την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων (που, σημειωτέον, δεν λειτουργεί σε όλους τους νομούς της χώρας), χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα είναι δωρεάν ή αν θα υποχρεώνονται οι συμμετέχοντες να καταβάλουν δίδακτρα.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβει κανείς τις παγίδες που κρύβουν αυτές οι διατάξεις για τους μετανάστες: α) πόσοι θα έχουν τον χρόνο το απόγευμα να παρακολουθούν μαθήματα, δεδομένου ότι πάρα πολλοί εργάζονται χωρίς ωράρια, υπό απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, β) οι γραπτές εξετάσεις είναι μία διαδικασία που δίνει την ευκαιρία στους κρατικούς φορείς να καθορίζουν ουσιαστικά πόσοι πρέπει να περάσουν, μέσω των θεμάτων και γ) η πιθανή εφαρμογή διδάκτρων (στα πρότυπα 2 κρατιδίων της Γερμανίας) θα αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία "ελληνομάθειας". Η προσχηματικότητα της ανάγκης γνώσης της ελληνικής είναι καταφανής, δεδομένου ότι για πολλές άλλες ανάγκες της καθημερινής ζωής των μεταναστών η απάντηση της πολιτείας είναι πρόδηλα αρνητική (βλ. π.χ. ουσιαστική απουσία πολιτικής για το θέμα της εκπαίδευσης με ελάχιστη δράση προς την κατεύθυνση διευκόλυνσης των μεταναστών, προσπάθειες ποινικοποίησης όσων γιατρών δέχονται να περιθάλψουν παράνομους μετανάστες κ.ά.).

Το θέμα της γλώσσας και του πολιτισμού ευρύτερα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, μια και στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες ρατσιστικές αντιλήψεις στην Ελλάδα, εναντίον για παράδειγμα ομιλητών κάποιων διαλέκτων, καθώς και διάφορες κινδυνολογίες σχετικά με το μέλλον της γλώσσας. Σε αυτό το κλίμα, ο κοινωνικός αποκλεισμός όσων δεν μιλούν "καλά" την γλώσσα (π.χ. μετανάστες) είναι δεδομένος, με αποτέλεσμα διατάξεις όπως αυτές που προβλέπει ο νέος νόμος για τους μετανάστες να θεωρούνται απόλυτα φυσικές και δίκαιες. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Καραχασάν, της υποψήφιας για την υπερ-νομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, η οποία δέχτηκε επιθέσεις για τα "φτωχά" ελληνικά της, ενώ ο πραγματικός λόγος είναι φυσικά η καταγωγή της. Την ίδια στιγμή, κανένας λόγος δεν γίνεται από τους κρατικούς φορείς για την ανάγκη προάσπισης και των γλωσσικών δικαιωμάτων των μεταναστών, με την διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας, την εισαγωγή και άλλων γλωσσών στα θεσμικά όργανα κ.ά. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αντιληπτό ότι οι μετανάστες αναγκαστικά πρέπει να διαφοροποιήσουν και την κοινωνία "υποδοχής", και να μην σπρωχτούν στο κοινωνικό περιθώριο εξαιτίας της προσπάθειας των κρατικών φορέων να μείνουν ανέπαφες όλες οι πολιτειακές λειτουργίες, χωρίς να δίνεται σημασία στην παρουσία μεταναστών που ρατσιστικά ωθούνται στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.

[Το παγκόσμιο πλαίσιο]

Η Ελλάδα υλοποιεί, όπως αναφέραμε, κοινοτική απόφαση που θεσπίζει την γνώση της γλώσσας και του πολιτισμού ως προαπαιτούμενο για την απόκτηση άδειας του "επί μακρόν διαμένοντος". Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτό το μέτρο, όπως και άλλα, ουσιαστικά ίσχυαν μέχρι τώρα μόνο για την απόκτηση υπηκοότητας (σε κάποιες χώρες), ενώ τώρα έρχονται να κάνουν πολύ πιο αυστηρή και δύσκολη την απόκτηση άδειας του "επί μακρόν διαμένοντος". Ήδη παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Γαλλία, με τους τελευταίους πρόδηλα ρατσιστικούς νόμους του Σαρκοζί. Μάλιστα, στην περίπτωση της Βρετανίας αλλά και της Ολλανδίας, στα πλαίσια της γνωριμίας με τον πολιτισμό της χώρας "υποδοχής" γίνονται προσπάθειες να φανερώσουν οι μετανάστες τις πολιτικές τους απόψεις (με ερωτήσεις για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου), αλλά ακόμα και την ανεκτικότητά τους σε χαρακτηριστικά της δυτικής κοινωνίας (όπως η ομοφυλοφιλία)! Είναι φανερό ότι τέτοιου είδους πρακτικές παραπέμπουν σε ανάκριση, παρά σε εκμάθηση του "πολιτισμού" της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα ανησυχητική -και αποκαλυπτική- είναι η περίπτωση των Η.Π.Α., όπου μόλις τον περασμένο μήνα η Γερουσία ψήφισε μία διάταξη που καθιερώνει επίσημη γλώσσα του κράτους την Αγγλική, σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αυτή η διάταξη, αν τελικά περάσει και από την Βουλή των Αντιπροσώπων, καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία υποχρέωση να διευκολύνει τον οποιονδήποτε στην επικοινωνία του με οποιονδήποτε δημόσιο φορέα σε γλώσσα άλλη από την Αγγλική. Πρόκειται για νίκη του κινήματος "English only", το οποίο από την δεκαετία του '80 δραστηριοποιείται και είχε πετύχει να επιβάλει την Αγγλική ως τη μόνη επίσημη γλώσσα σε αρκετές πολιτείες. Πρωτεργάτες του κινήματος, το οποίο έχει υποστηριχθεί από ανθρώπους όλου του πολιτικού φάσματος, είναι γερουσιαστές και πολιτικοί επικίνδυνων εθνικιστικών απόψεων, και κυρίως ο γερουσιαστής Inhofe, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει για τα βασανιστήρια του Άμπου-Γκράιμπ ότι δεν τα θεωρεί και τόσο σημαντικά, δεδομένης της φύσης των εγκληματιών! Είναι μάλλον φυσικό, αν ψηφιστεί αυτή η διάταξη, να ατονήσουν όλες οι προσπάθειες διδασκαλίας των Ισπανόφωνων στην μητρική τους γλώσσα, για να μην αναφερθούμε φυσικά στους Ινδιάνους. Πρόκειται για μία σημαντική οπισθοχώρηση, μια και προγράμματα διδασκαλίας των Ισπανόφωνων στην μητρική τους γλώσσα υπάρχουν στις Η.Π.Α. ήδη από την δεκαετία του ’60, σε αντίθεση βέβαια με την Ελλάδα, όπου δεν έχει τεθεί καν η συζήτηση ακόμα! Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι η συγκεκριμένη διάταξη έρχεται να ψηφιστεί την στιγμή που οι κινητοποιήσεις των Ισπανόφωνων για τους νόμους περί μετανάστευσης είχαν προσλάβει μια έντονη δυναμική. Ένας άνευ προηγουμένου γλωσσικός ρατσισμός είναι προ των πυλών, με στόχο την κοινωνική απομόνωση όλων των μη-Αγγλόφωνων πολιτών των Η.Π.Α.

Συμπερασματικά, η καθιέρωση της γλώσσας ως προαπαιτούμενου για την απόκτηση άδειας του "επί μακρόν διαμένοντος" από τους μετανάστες ανοίγει τον δρόμο (μαζί με πολλές άλλες διατάξεις) όξυνσης του ρατσισμού. Η γνώση της εθνικής "γλώσσας", η οποία από μόνη της αποτελεί μία κατασκευή, αφού σε κάθε κράτος ενυπάρχουν περισσότερες από μία γλώσσες ή τουλάχιστον διάλεκτοι, είναι σίγουρο ότι θα αποδειχτεί ένα ακόμα όπλο στον αγώνα για την δημιουργία της περίκλειστης Ευρώπης-φρουρίου. Είναι ανάγκη να αντιπαρατεθούμε σε αυτές τις πολιτικές του γλωσσικού και, κατ’επέκταση κοινωνικού ρατσισμού και να προτάξουμε την υποχρέωση των χωρών-"υποδοχής" να παρέχουν στους μετανάστες ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το δημόσιο στίβο.

Πληροφορίες για το κίνημα γλωσσικού ρατσισμού "English Only" :
- η θέση των σημαντικότερων οργανώσεων των ισπανόφωνων
- η σελίδα του αμερικάνου ερευνητή James Crawford
- η θέση της αμερικανικής αριστεράς [1] , [2]
- το πολιτικό προφίλ του Inhofe

Θοδωρής Μαρκόπουλος


Share/Save/Bookmark

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ώχου. Σας έχει βαρεθεί ο κόσμος κι εσάς και τον αντι-ρατσισμό σας. Θαρρείς άλλα προβλήματα δεν έχουμε. Καλά ρε παιδιά δεν το βλέπετε; Δεν έχετε ρεύμα. Δε βαρεθήκατε;

hominid είπε...

Έχεις βρει τον μπελά σου αυτές τις μέρες, valentin. ;)

Ανώνυμος είπε...

Όχι δε βαρεθήκαμε. Τι είδους σχόλιο είναι αυτό; Για το εάν οι ανορθόγραφοι έχουν ρεύμα ή όχι δε θα το κρίνετε εσείς!

Χαίρομαι παιδιά για τη δραστηριότητά σας και ελπίζω να συνεχίσετε δυναμικά!

Greg είπε...

να προτάξουμε την υποχρέωση των χωρών-"υποδοχής" να παρέχουν στους μετανάστες ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το δημόσιο στίβο.

Πώς το αντιλαμβάνεσαι αυτό; Γιατί εκεί είναι το ζουμί! Τα υπόλοιπα είναι ηθικολογικά ευχολόγια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί "πρέπει" να υπάρχουν μετανάστες; Για να έχουν φθηνό εργατικό δυναμικό (δούλους) οι βιομήχανοι και οι κεφαλαιοκράτες; Δικές τους χώρες δεν έχουν οι μετανάστες; Αγωνιστείτε για αυτές, εάν είστε "διεθνιστές". Εσείς αγωνίζεστε να παραμένει ο τρίτος κόσμος στο περιθώριο, για να έχει φθηνή ανθρώπινη πρώτη ύλη η παγκόσμια πλουτοκρατία, και να τήν εκμεταλλεύεται μεταφέροντάς την όπου θέλει, εις βάρος του δευτέρου κόσμου (Ελλάδος, Ευρώπης). Τσιράκια των ΗΠΑ, της πλουτοκρατίας και της νέας τάξης έχετε γίνει.

Η αθλιότητά σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αλλά τί να πει κανείς για την βλακεία και τον άνευ προηγουμένου παραλογισμού. Στο δικό σου σπίτι, στην γυναίκα και στα παιδιά σου έχω δικαιώματα εγώ; Εγώ δικαίωμα να ειβάλω παρανόμως στο σπίτι σου, να βιάσω την γυναίκα σου, να κανονίζω τί θα βλέπουμε στην τηλεόραση; Γιατί τό έχουν αυτό το δικαίωμα οι ξένοι στο δικό μου σπίτι, στην χώρα μου; Τούς χρωστώ τίποτα; Άμα θέλετε, βάλτε τους στα δικά σας σπίτια. Ο Ελλήνικός λαός, στην συντριπτική πλειονότητά του, θέλει την πατρίδα του Ελληνική, αλλά ο φασισμός του ψευτοπροοδευτικού κατεστημένου επιβάλλει την θέληση της παγκόσμιας πλουτοκρατίας βιάζοντας βάναυσα την δημοκρατία με το έτσι θέλω. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ξυπνήσει, αγωνίζονται για τις πατρίδες τους και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, και μόνο οι "Έλληνες" "προοδευτικοί", χέρι-χέρι μετην πλουτοκρατία των ΗΠΑ, πάνε κόντρα στην θέληση και τα συμφέροντα των λαών της Ευρώπης. Βιάζετε την ίδια την έννοια της δημοκρατίας, την ουσία πολιτικών θεσμών που επετεύχθησαν με αγώνες αιώνες. Για την Ελλάδα, κύριοι, δικαιώματα και υποχρεώσεις και ευθύνες έχουν οι Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες και μόνον. Αυτό θα πει δημοκρατία, ελευθερία, αυτοδιάθεση και εθνική ανεξαρτησία. Αγωνιστείτε για να τά έχουν αυτά οι μετανάστες και στις δικές τους χώρες (που οι περισσότεροι τά έχουν, όπως και εμείς, αλλά ζητούν να τά έχουν και στο δικό μας σπίτι, χάριν των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και της νέας τάξεως). Ζήτησα εγώ πολιτικά δικαιώματα στην... Ινδία; Ζήτησα να στερήσω τα πολιτικά δικαιώματα των Ινδών στην δική τους πατρίδα; Εσείς γιατί στερείτε τα πολιτικά δικαιώματα των Ελλήνων στην Ελλάδα; Τόσο φασίστες είστε; Τόσο τυφλά όργανα του παγκόσμιου κεφαλαίου; Ντροπή σας. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς οι Έλληνες να κανονίζουμε τα του οίκου μας, να μαθαίνουμε και να μιλούμε την γλώσσα μας; Γιατί θέλετε να διαλύσετε την Ελλάδα; Αλλά σας πονάει που ο Ελληνικός αντιστέκεται. Σας πονάει, και θα σας πονέσει πολύ ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Εθνολογική αλλοίωση

1,5 εκατομμύριο Έλληνες άνεργοι!

1,5 εκατομμύριο ξένοι εργάτες!


Όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν αδυσώπητα τούτο: Το στρατηγικό σχέδιο των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας είναι η εθνολογική αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού.

Πρώτοι οι εφοπλιστές αντικατέστησαν το 90% των Ελλήνων ναυτεργατών. Το μεγάλο και μικρό κατασκευαστικό κεφάλαιο αντικατέστησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οικοδόμους με ξένους.

Εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ υπερτονίζει με τις επίσημες εκθέσεις του τη χρησιμότητα της μετανάστευσης. Όλα τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ προπαγανδίζουν λυσσωδώς την εισαγωγή ξένων εργατών. Το πολιτικό κατεστημένο και οι θεσμοθετημένες εστίες της «αριστερής μόλυνσης» υπηρετούν πιστά τον ίδιο στόχο.

Η μαζική εισαγωγή εκατομμυρίων από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς δεν γίνεται για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας. Η κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα σημείο ομοιότητας με τη μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Γερμανίας ή τους ραγδαίους ρυθμούς της αναπτυσσόμενης Αμερικής στο παρελθόν.

Είναι ολοφάνερο ότι εδώ αφαιρούνται θέσεις εργασίας από τους «απαιτητικούς» Έλληνες εργάτες οι οποίες καλύπτονται από τους υποτακτικούς ξένους, με ανύπαρκτη ταξική συνείδηση. Γι αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 1,5 εκατομμύρια Έλληνες ανέργους και 1,5 εκατομμύρια ξένους εργαζόμενους στη χώρα μας.

Είναι συνεπώς τεράστιο ψέμα ότι κάτω από τις σημερινές συνθήκες «οι ξένοι δεν παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων».

Το σχέδιο όμως αυτό δεν περιορίζεται στους χώρους εργασίας. Στοχεύει στη ίδια την εθνολογική σύνθεση της Ελλάδας. Η πλανητική εξουσία και τα εγχώρια όργανά της δεν θέλουν την Ελλάδα να κατοικείται αποκλειστικά από τον ελληνικό λαό. Θέλουν να εγκαταστήσουν μόνιμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας εκατομμύρια ξένους: κοινωνικά καθυστερημένους, ταξικά ακίνδυνους, πολιτικά χειραγωγήσιμους.

Μάλιστα, για να επιτευχθεί η εθνολογική αλλοίωση της χώρας, έχει εγκαταλειφθεί τελείως αβοήθητη η ελληνική οικογένεια: χωρίς κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς γονικές άδειες και επιδόματα...

Τα γεγονότα της επικαιρότητας είναι αποκαλυπτικά:

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στερούμενος ο ίδιος της ελληνικής εθνικής συνείδησης, επέλεξε για την υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης μια κατ’ ουσία Τουρκάλα υποψήφια, τη στιγμή που το 90% του πληθυσμού της υπερνομαρχίας είναι ελληνικός. Με την κίνηση αυτή σηματοδοτείται θρασύτατα τούτο: Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί πολιτικά την εισαγωγή Μουσουλμάνων και την εθνολογική του αλλοίωση. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Γ. Παπανδρέου όταν ζητεί να δοθούν με συνταγματική διάταξη πλήρη δικαιώματα στους ξένους.

Αλλά και η κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δείχνει πρωτοφανή ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα.

Ο στόχος του πολιτικού κατεστημένου είναι ένας: Να προωθήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., έτσι ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή εκατομμυρίων καθυστερημένων Μουσουλμάνων από τα βάθη της Τουρκίας υπό την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Αλλά και η καθεστωτική αριστερά ακολουθεί κατά πόδας, παρέχοντας το ιδεολογικό άλλοθι και πολιτικό τεκμήριο. Αυτή έχει αναγορευθεί στο μεγαλύτερο εχθρό του ελληνικού λαού, πλασάροντας την αντικατάστασή του σαν «φιλανθρωπία», «διεθνισμό» και «αντί-ρατσισμό»...

Ανώνυμος είπε...

Από Δεξιά μέχρι Αριστερά: Η μετανάστευση βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό λαό

Οι σοβαρές συνέπειες που έχει επιφέρει στον ελληνικό λαό η ανεξέλεγκτη και αθρόα μετανάστευση τα τελευταία χρόνια πείθουν πλέον και τον πιο δύσπιστο συμπολίτη μας. Από την αρχή της εμφανίσεως του φαινομένου στην Ελλάδα, τονίζαμε πως τα πρώτα θύματα της εισβολής αυτής των αλλοδαπών στην χώρα μας, θα είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι, κυρίως δε τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη δυστυχία για τον Έλληνα εργάτη και αυτή είναι η ολοκληρωτική του ΟΜΗΡΙΑ από το «κομμουνιστικό κίνημα», το οποίο με τις δογματικές και στρεβλές διεθνιστικές αγκυλώσεις του, περιθωριοποίησε τους Έλληνες εργαζόμενους προς χάριν του πολυ-πολιτισμικού μορφώματος της «παγκοσμιοποιήσεως». Με αποτέλεσμα να απεμπολούνται διεκδικήσεις και κεκτημένα του εργατικού κινήματος ώστε να εξυπηρετηθούν οι «αδελφοί» εργάτες που εισρεύσανε και εισρέουν σταδιακά κατά δεκάδες χιλιάδες ετησίως σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στα πλαίσια της «αλληλεγγύης» και του «αντι-ρατσιστικού» συμπλέγματος οι ντόπιοι κομισάριοι έκλεισαν τα μάτια στην μαύρη εργασία των αλλοδαπών σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδα παραγωγής και εργασίας, με αποτέλεσμα η νόμιμη εργασία των Ελλήνων εργαζομένων να πληγεί βαρύτατα. Πρωτομάστορες της συμπαιγνίας αυτής, μαζί με το κατευθυνόμενο «συνδικαλιστικό κίνημα» οι μεγαλοεργολάβοι εκδότες («μπετατζήδες δημοσιογράφοι»), οι οποίοι εξόδευσαν σεβαστά ποσά για τους πληρωμένους κονδυλογράφους τους, ώστε να ενοχοποιήσουν την ελληνική κοινωνία με «αντι-ρατσιστικά» συμπλέγματα και να εξουδετερώσουν την κάθε αντίδραση ή έκφραση ανησυχίας για τις συνέπειες της εποίκισης της πατρίδος μας από αλλοδαπούς.

Έφθασε όμως το χτένι στο κόμπο και το γεγονός ότι το 25% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας δημιουργεί κλονισμούς, και σε αυτούς τους ίδιους μηχανισμούς καθοδήγησης του εργατικού κινήματος. Εδώ θα σταματήσω την γραφίδα μου και σας παραθέτω το πρωτοσέλιδο κείμενο της εφημερίδος «Σοσιαλιστική Προοπτική» που αποτελεί εδώ και δεκαετίες το όργανο της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής) ? Ιούνιος 2006, Νο 218.

Το αδιέξοδο της Ελλάδας
Με 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ανέργους
και με 1,5 εκατομμύριο ξένους εργάτες

Αυτό είναι το σχέδιο των μεγαλοκαπιταλιστών που ο τελειωτικός σκοπός τους είναι: Να αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, με πρωτόγονους και υποτακτικούς ξένους εργάτες, με ανύπαρκτη πολιτική και ταξική συνείδηση.

Το σχέδιο όμως για τη διάσωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού είναι εντελώς διαφορετικό και απαιτεί άμεσα: Την αύξηση της γεννητικότητάς του, και τον περιορισμό των ξένων στους εντελώς αναγκαίους, και όταν δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι.

1. Όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι το στρατηγικότερο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη, είναι το σχέδιο της ραγδαίας εθνολογικής αλλαγής του πληθυσμού της Ελλάδας.

Πρώτοι οι εφοπλιστές αντικατέστησαν το ενενήντα τοις εκατό των Ελλήνων ναυτεργατών με ξένους. Εν συνεχεία, το μεγάλο και μικρό κατασκευαστικό κεφάλαιο αντικατέστησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οικοδόμους επίσης με ξένους. Εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ εκθειάζει με τις επίσημες εκθέσεις του τη χρησιμότητα της μετανάστευσης. Όλα σχεδόν τα αστικά συγκροτήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με επικεφαλής την "Καθημερινή", το "Βήμα" και την "Ελευθεροτυπία", προπαγανδίζουν λυσσαλέα την εισαγωγή ξένων εργατών. Και όλα τα κόμματα, ακόμα και η δεξιά Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τις αυστηρές διαταγές της αστικής τάξης, υπηρετούν πιστά το ίδιο σχέδιο.

Το σχέδιο της αστικής τάξης για μαζική εισαγωγή εκατομμυρίων από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς δεν γίνεται για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις, αλλά μάλλον τις έχει μειώσει. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, όπως ήταν κάποτε η ανοικοδομούμενη ματαπολεμική Γερμανία ή η ραγδαία αναπτυσσόμενη Αμερική. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι σκοπός της αστικής τάξης είναι η αφαίρεση των θέσεων εργασίας από τους "απαιτητικούς" Έλληνες και η αντικατάστασή τους με υποτακτικούς τριτοκοσμικούς ξένους, με ανύπαρκτη ταξική συνείδηση. Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε απ΄τη μια πλευρά ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και απ' την άλλη ενάμισι εκατομμύριο ξένους εργαζόμενους στη χώρα.

Είναι λοιπόν τεράστιο ψέμα ότι κάτω απ΄ τις σημερινές συνθήκες "οι ξένοι δεν παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων".

Το σχέδιο όμως αυτό δεν περιορίζεται στους χώρους εργασίας αλλά στοχεύει στην ίδια την εθνολογική σύνθεση της Ελλάδας. Η αστική τάξη δεν θέλει την Ελλάδα να κατοικείται αποκλειστικά από τον Ελληνικό λαό, γι' αυτό θέλει να εγκαταστήσει μόνιμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας εκατομμύρια ξένους. Τους ξένους αυτούς τους θέλει κοινωνικά καθυστερημένους, ταξικά ακίνδυνους, πολιτικά ανίδεους και θρησκευτικά ελεγχόμενους. Γι' αυτό σχεδιάζει τη μαζική εισαγωγή μουσουλμάνων, που πληρούν περισσότερο τις παραπάνω προδιαγραφές. Μάλιστα, για να επιταχύνει την εθνολογική αλλοίωση της χώρας, έχει εγκαταλείψει τελείως αβοήθητη την ελληνική οικογένεια, χωρίς κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς γονικές άδειες και επιδόματα, και έχει καταδικάσει τους Έλληνες να έχουν το χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη. Ξέροντας ότι την ίδια στιγμή, οι καθυστερημένοι ξένοι πληθυσμοί που ζουν στην Ελλάδα, λόγω συνήθειας και χαμηλότατων απαιτήσεων τεκνοποιούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την πιστή τήρηση του σχεδίου αυτού.

Απ' τη μια μεριά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στερούμενος άλλωστε προσωπικά ελληνικής εθνικής συνείδησης, επέλεξε για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης μια κατ' ουσίαν Τουρκάλα υποψήφια, τη στιγμή που το 90% του πληθυσμού της υπερνομαρχίας είναι ελληνικός. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί θρασύτατα να πείσει τον ελληνικό λαό όχι απλά να δεχτεί την εισαγωγή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και Τούρκων, αλλά και να υποταχθεί πολιτικά σε αυτούς, παραδίδοντάς τους τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρότασή του να δοθούν με συνταγματική διάταξη στους ξένους πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Απ' την άλλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δείχνει πρωτοφανή ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα, παρά το θάνατο του Έλληνα πιλότου, προκειμένου να υποστηρίξει με νύχια και με δόντια την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να πετύχουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., έτσι ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή εκατομμυρίων καθυστερημένων μουσουλμάνων από τα βάθη της Τουρκίας υπό την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι τα δύο μεγάλα ελληνικά αστικά κόμματα εξακολουθούν να τηρούν πιστά το σχέδιο. Και βέβαια ακολουθούνται κατά πόδας από όλο το συρφετό της λεγόμενης "αριστεράς", που έχει αναγορευθεί στο μεγαλύτερο εχθρό του ελληνικού λαού, πλασάροντας την αντικατάστασή του σαν "φιλανθρωπία", "διεθνισμό" και "αντιρατσισμό".

3. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων, όπως η ιδιωτικοποίηση οργανισμών και υπηρεσιών, η σκανδαλώδης εύνοια στους εφοπλιστές (που όμως δεν αργκούνται στην απελευθέρωση ναύλων και δρομολογίων και τα απαιτούν όλα), η προσπάθεια ανοίγματος του ασφαλιστικού και ούτω καθεξής.

Ένα απ΄ τα σημαντικότερα μέτωπα που έχει ανοίξει αυτόν τον καιρό είναι της παιδείας, την οποία προσπαθεί να καθυποτάξει στο κεφάλαιο και να ιδιωτικοποιήσει, χτυπώντας συγχρόνως τα δικαιώματα των φοιτητών, οι οποίοι όμως αντιδρούν με ένα πλατύ κύμα καταλήψεων.

4. Στο διεθνές πεδίο, το σημαντικότερο γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε, είναι η νέα στρατιωτική συμμαχία των μεγάλων σταλινοκαπιταλισμών της Ρωσίας και της Κίνας, υπό τον τίτλο "Σύμφωνο της Σαγκάης". Το στρατιωτικό Σύμφωνο της Σαγκάης, που αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρωσία και αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κίνα, αποτελεί μια νέα συμμαχία ανάμεσα στα δύο αυτά βάρβαρα νεοκαπιταλιστικά καθεστώτα, που τα συνδέει στενά η κοινή σταλινική καταγωγή τους.

Μάλιστα, το Σύμφωνο αυτό φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αποτελεί το βασικό υποστηρικτή του ισλαμικού φανατισμού, που εκφράζεται κυρίως από τα πυρηνικά εξοπλιστικά σχέδια του Ιράν. Άλλωστε, τόσο ο ρωσοκινεζικός σταλινοκαπιταλισμός, όσο και ο ισλαμικός φανατισμός της άρχουσας τάξης των πετρελαίων, έχουν σαν κοινή απώτερη καταγωγή το σύστημα του ασιατικού δεσποτισμού.

Αν και δεν ξέρουμε πόσο θ' αντέξει η ευρύτερη αυτή συμμαχία σε βάθος χρόνου, εντούτοις τη στιγμή αυτή είναι ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός.

5. Επίσης στο διεθνές πεδίο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις μεγάλες δυσκολίς του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.

Η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με τρόμο την απειλή που εκτοξεύτηκε εκ μέρους των ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να υποτιμήσει το δολάριο κατά 30-40% προκειμένου να υποστηρίξει τη δική της παραγωγή και τις δικές της εξαγωγές. Καταρρίπτοντας το μύθο περί "ισχυρού ευρώ" και "ανίσχυρου δολαρίου", ο αμερικανικός καπιταλισμός δείχνει ότι όχι απλά θέλει το σημερινό φτηνό δολάριο, αλλά σκέφτεται να το υποτιμήσει ακόμα περισσότερο, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που λίγο αφού μαθεύτηκαν τα αμερικανικά σχέδια, εκδηλώθηκε μίνι-κραχ στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ελλάδας.

6. Απέναντι σε όλα αυτά τα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης, ο ελληνικός λαός γενικότερα και κυρίως η ελληνική εργατική τάξη, πρέπει χωρίς κανένα φόβο να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους. Πρέπει ν' αδιαφορήσουν για τον κίνδυνο να τους χαρακτηρίσουν οι διάφοροι πληρωμένοι κοντυλοφόροι "ρατσιστές", και να πάρουν ξεκάθαρη θέση που θα απαρτίζεται από τα παρακάτω δύο σκέλη:

Πρώτον να δοθούν κίνητρα και βοηθήματα στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, υπό μορφή τόσο κοινωνικών, όσο και οικονομικών παροχών, για να αυξήσει τη γεννητικότητά του. Και δεύτερον, να περιοριστεί ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα σε τόσους όσους αντέχει η ελληνική οικονομία, δηλαδή σε τόσους όσους μπορούν να απασχοληθούν χωρίς να προκαλείται ανεργία στους Έλληνες εργαζόμενους.

Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα αιτήματα θα γίνουν πλατιά αποδεκτά απ΄ τον ελληνικό λαό, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν οι εκμεταλλευτές του. Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του και τις εκατόμβες των μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας του. Και τελικά πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει την εξαφάνισή του.

Αθήνα, 31.5.2006
Η Συντακτική Επιτροπή

«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς»
Αυτό είναι ένα από τα πλέον επίκαιρα συνθήματα του Μάρξ, για την περιφρούρηση της ύπαρξης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και ιδιαίτερα της ελληνικής.
Από τη σύνταξη της εφημερίδος


Όταν λοιπόν φθάνουμε πλέον να δικαιωνόμαστε σε όλα αυτά που υποστηρίζουμε για το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και για το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, τότε πρέπει να ορθώσουμε με μεγαλύτερο σθένος την φωνή μας:

Κάθε αλλοδαπός εργάτης είναι και ένας Έλληνας άνεργος.

Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη, αλλά το τέλος της.


Πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε (όσοι το κάνουν) για τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να μας αποδώσουν οι μισθοφόροι του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, και να πράξουμε με όση πίστη διαθέτουμε το χρέος μας για τον Έλληνα εργαζόμενο, για τον Έλληνα συμπολίτη μας, για την Πατρίδα.

Εάν δεν το πράξουμε, τότε οι χαρακτηρισμοί των επομένων γενιών θα είναι η αιώνια κατάρα μας.


του Ιωάννη Γιαννάκενα
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. || 22. Ιουνίου 2006 | 10.43

Το άρθρο αυτό εκτυπώθηκε από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
5. Ιουλίου 2006

hominid είπε...

Σπαμ.

valentin είπε...

Όπως καταλαβαίνετε θα μπορούσαμε άνετα να σβήσουμε τα 3 ρατσιστικά παραπάνω κείμενα. Κατ' αρχήν γιατί είναι ανοιχτά και προκλητικά ρατσιστικά και, δεύτερον, γιατί πρόκειται για καραμπινάτες περιπτώσεις σπαμ.

Ο διάλογος με την ακροδεξιά (στις διάφορες εκδοχές της: Βορίδης, Καρατζαφέρης, Ρεσάλτο) δεν έχει κανένα νόημα. Δε θα μπω λοιπόν στον κόπο να απαντήσω.

Τα μηνύματα όμως θα τα αφήσουμε, ως δείγμα του προβλήματος ρατσισμού, εθνικισμού και ακροδεξιάς που υπάρχει στην Ελλάδα και που όσο δε συντρίβονται φουντώνουν.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε στο μέλλον να συνεχιστεί αυτή η προκλητική προσπάθεια ρατσιστικού και ακροδεξιού σπαμ στη σελίδα μας.

Με πολύ καλύ διάθεση μετά τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που πέρασαν από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ,

Valentin

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενδιαφέρουσα για μια ακόμη φορά η σύμπτωση της ρατσιστικής θεματολογίας με τα αριστερά στερεότυπα. Δεν είναι υιοθέτηση από τον αντίπαλο του ιδεολογικού και γλωσσικού οπλοστασίου της αριστεράς. Είναι εγγενής και υπόγεια συγγένεια της ελληνικής αριστεράς με τον εθνικισμό. Συστήνω ανεπιφύλακτα το Άκης Γαβριηλίδης, "Η αθεράπευτη νεκροφιλία του ριζοσπαστικού πατριωτισμού", εκδόσεις Futura, 2006

valentin είπε...

american [hi]stories και γλωσσικός ακτιβισμός

Το ρατσιστικό αμερικάνικο κίνημα "English Only" συνεχίζει να προκαλεί επεισόδια εις βάρος των μεταναστών, κυρίως των ισπανόφωνων.

Έτσι πρόσφατα έγινε στην Πεννσυλβάνια προσπάθεια να κηρυχθεί η αγγλική γλώσσα "επίσημη" στην πολιτεία, κατά την προσφιλή τακτική του κινήματος αυτού.

Αυτό που έχει προκαλέσει πρόσθετη συζήτηση στην πολιτεία είναι μια πινακίδα στο μπροστινό τζάμι ενός γνωστού μπριζολάδικου, του Geno's Steaks, στη Φιλαδέλφεια που γράφει: "This Is AMERICA: WHEN ORDERING PLEASE 'SPEAK ENGLISH.'" Στην πραγματικότητα η πινακίδα αναρτήθηκε εδώ και έξι μήνες αλλά τράβηξε τώρα την προσοχή.

Το πρόσθετο ενδιαφέρον είναι ότι ο ιδιοκτητης του μπριζολάδικου, ο Geno Vento, είναι εγγονός Ιταλών μεταναστών, κάτι που φαίνεται και από την προφορά του.

Το περιστατικό έχει βέβαια τις αναλογίες του με την απαγόρευση εισόδου στους αφροαμερικάνους στον αμερικανικό Νότο.

Ο Vento είναι -ποιος να το περίμενε;- καραδεξιός. Δίπλα σε αυτήν την πινακίδα έχει και μία άλλη, με τον αστυνομικό που σκοτώθηκε από πυροβολισμούς κατά τον έλεγχο αφροαμερικάνων και ο θανατός του χρεώθηκε συκοφαντικά στο γνωστό αμερικάνο πολιτικό κρατούμενο Mumia Abu-Jamal. O Mumia καταδικάστηκε σε θάνατο και προκάλεσε ένα μαζικό κίνημα υποστήριξής που έχει επιβάλει εδώ και 23 χρόνια να μην ετελεστεί η ποινή. Ο Vento ήταν επίσης από εκείνους που μετονόμασαν τις french fries σε american fries (όπως λέμε greek delight...) για τh στάση της Γαλλίας στον πόλεμο του Ιράκ...

Tου κ. Vento λοιπόν του σκαρώσανε έναν ωραίο ακτιβισμό-απάντηση. Πήγαν την 1 Ιουνίου καμιά τριανταριά άτομα μαζί, με μπλουζάκια με την παραγγελία τους στα ισπανικά και παρήγγειλαν ...στα ισπανικά και ο σκληρός και ρατσιστής Vento δεν είπε τίποτα και τους σέρβιρε κανονικότατα. Το πρόβλημα δε λύθηκε οριστικά αλλά με αυτό το γλωσσικό ακτιβισμό τα μούτρα του γνήσιου αμερικάνου Geno Vento έγιναν κάπως κρέας (μάλλον μπριζόλα).

ρεπορτάζ του BBC

kyrallina είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Κρίμα που δεν συναντηθήκαμε.
Και ακόμα πιο κρίμα για ορισμένα σχόλια που δέχτηκες στο συγκεκριμένο πολύ ενδιαφέρον post.
Θα τα λέμε!

Ανώνυμος είπε...

χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα είναι δωρεάν ή αν θα υποχρεώνονται οι συμμετέχοντες να καταβάλουν δίδακτρα.

Γιατί να είναι δωρεάν; Είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τους μετανάστες για να μάθουν την Ελληνική γλώσσα; Όσοι μετανάστες θέλουν σοβαρά να παραμείνουν μακροχρόνια στην Ελλάδα, θα θέλουν προφανώς να μάθουν και τη γλώσσα, και θα μπορούν να πληρώσουν ένα λογικό ποσό από την εργασία τους για να μάθουν τα Ελληνικά.

valentin είπε...

Βλέπω, αγαπητέ, ότι επιστρέψατε σε άλλο τόνο αλλά πάντα ρατσιστής.

Είμαι πολύ συγκινημένος για το ενδιαφέρον σας για τον "Έλληνα φορολογούμενο". Οι μετανάστες, ησυχάστε, δεν τον επιβαρύνουν. Φροντίζει αυτός να ξαλαφρώνει τους μετανάστες μόνος του και προκαταβολικά και ανεξαρτήτως τέτοιων υπηρεσιών καθώς συστηματικά και πολύ χαμηλότερα μεροκάματα τους δίνει απ' ό,τι σε Έλληνες για ίδια δουλειά και αποφεύγει να τους κολλάει ένσημα κλπ. Οπότε, μην ανησυχείτε, δε του χρωστάνε του "Έλληνα φορολογούμενου" οι μετανάστες.

Από την άλλη, του "Έλληνα φορολογούμενου" τα λεφτά του τα τρώνε αυτοί που τα διαθέτουν για συνοριοφύλακες, αγροφύλακες και λοιπούς φύλακες, οι οποίοι βέβαια ειδικεύονται στη "βαρεία και ανθυγιεινή" δουλειά να "εκπυρσοκροτούν" τα όπλα τους σε μετανάστες. Επίσης του τα τρώνε εκείνοι που ασχολούνται με τα "εθνικά θέματα" "επιχορηγούμενοι" προς τούτο από ειδικά, μυστικά κονδύλια των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

Οπότε καλό σας καλοκαίρι και πιείτε και κάτι εις υγείαν του "Έλληνα φορολογούμενου" στις παραλίες που θα πάτε φέτος.

valentin είπε...

>προπολεμικός κομμουνιστής

αγαπητέ σεκιουριτά, ευτυχώς εσείς είστε "μεταπολεμικός ακροδεξιός", φαντάζομαι αυτό σημαίνει "σύγχρονος ακροδεξιός", αν έχω αντιληφτεί σωστά τη διακριση προπολεμικός/μεταπολεμικός που κάνετε.

Κατά τα λοιπά, συνεχίστε να φιλοδωρείτε τη σελίδα μας με hits. Μπορείτε, αν σας είναι εύκολο, να μπαίνετε κάθε μέρα και, αν θέλετε, από διαφορετικούς υπολογιστές για να γράφει περισσότερο ο counter. Ευχαριστώ.

ovi είπε...

Valentin

διάβασα τα περισσότερα post του blog και πρέπει να σου πω οτι απόκτησες πιγκουίνο φίλο, και βέβαια ετοιμαζόμουνα να γράψω ακριβώς αυτό μέχρι που διάβασα κάποια απο τα ανωτέρω μηνύματα και έννιωσα ντροπη που είμαι έλληνας. Πολύ περισσότερο έννιωσα ντροπή που είμαι έλληνας του εξωτερικού, που έχω ζήσει στο πετσί μου τι θα πει descrimination prejudice και ρατσισμος (συγνώμη για τα αγγλικά αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ ταραγμένος για να θυμηθώ τις αντίστοιχες ελληνικές λέξεις) πολύ περισσότερο εξοργίζομαι γιατί όλοι αυτοί καμαρώνουν για τον πετυχημένο απόδημο ελληνισμό και για οτι έχουμε καταφέρει εδώ.

Το έχω πει πολλές φορές το λέω αλλη μιά. Ολοι εμείς θα είμασταν πιό πετυχημένοι στην Ελλάδα αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα παράσιτα που μας διώξανε και ω τι κρίμα, ολα αυτά τα παράσιτα μιλάνε συχνά με καμάρι για μάς!!!

Οσο για το τελευταίο σου post η γλώσσα φυσικά είναι barrier ρατσιστικό και εγώ τουλάχιστον εχω αρθρογραφήσει συχνα.

Ειλικρινά συγνώμη για τον εκνευρισμό αλλά φαντάζομαι να τον καταλαβαίνεις.

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενεία.

Ecumene είπε...

Οvi avec toi...

Καλη συνεχεια

και μια ειδηση

hominid είπε...

Δεν ξέρω γιατί στο ΦΕΚ 867 δεν προσδιορίζεται αυτό, αλλά στο ΦΕΚ 947 γίνεται λόγος για "πιλοτική διδασκαλία της Τουρκικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας σε Γυμνάσια της Θράκης", με σκοπό "τη βελτίωση της εκπαίδευσης των παιδιών της Μουσουλμανικής μειονότητας". Για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε.

Ecumene είπε...

Kαι ποιός θα την διδασκει;;..

Τουρκικών σπουδών μόνο στην
Κυπρο υπαρχει...

Εκει μηπως ξερετε αν
διδασκεται στο σχολειο η τουρκικη γλωσσα;;..

Σε πολλα κρατικα κυπριακα site
εχω δει και τουρκικα.

valentin είπε...

ovi, πιστευώ η αγανάκτηση, η οργή και ο εκνευρισμός είναι αναγκαία όταν είναι αντίδραση σε ρατσιστικά παραληρήματα όπως των παραπάνω σχολίων.

Για την είδηση που ανέφερε η Εrgo te lina, πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τη διευκρίνηση που κάνει ο hominid: πρόκειται για "πιλοτική διδασκαλία της Τουρκικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας σε Γυμνάσια της Θράκης". Πιλοτική και όχι γενικευμένη, στη Θράκη μόνο.

Η απόφαση είναι λίγο παλιότερη (δεν έχω την αναφορά όμως) και τα δύο αυτά διατάγματα απλώς εξειδικεύεουν το αναλυτικό πρόγραμμα και τη συγγραφή του βιβλίου για την Α Γυμνασίου.

Ο ντόρος βέβαια οφείλεται στη χτεσινή Α1 του Καρατζαφέρη.

Μας το παρουσιάζει για αποκάλυψη αλλά για όποιον παρακολουθεί τα ζητήματα είναι κάτι γνωστό (βλ. συνέντευξη Αχμέτ Ιλχάν, Καθημερινή 14.5.06).

Η υποχρεώτικότητα της τουρκικής (ως δεύτερης ξένης γλώσσας) και για τους ελληνόφωνους μαθητές δεν πρέπει να ισχύει (βλ. την παραπάνω συνέντευξη)

Επί της ουσίας, η ιδέα να προσφέρονται οι μειονοτικές γλώσσες ως μάθημα επιλογής (όπου μπορείς να διαλέγεις τη δεύτερη ξένη γλώσσα που κάνεις) δε μου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα -και για τους ελληόφωνους εννοείται.

Στη Θράκη βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όχι όμως για τους λόγους που νομίζουν οι περισσότεροι ελληνάρες. Γιατί αυτό μάλλον είναι μια προσπάθεια να παρακάμψει το ελληνικό κράτος την υποχρέωσή του για μειονοτικά σχολεία δίνοντας τη δυνατότητα για διδασκαλία της τουρκικής ως μάθημα επιλογής στα ελληνόφωνα σχολεία.

Το ΛΑΟΣ ρωτάει: "Ποια σχέδια εξυπηρετούνται κυρία Υπουργέ Παιδείας και ...Θρησκευμάτων;" Η απάντηση είναι η αφομοίωση, μέσω της ένταξης σε σχολεία με κυρίαρχη γλώσσα την ελληνική. κ. Καρατζαφέρη μπορείτε. λοιπόν, να συνεχίστε ήσυχος τα μπάνια σας, ή το πολύ πολύ βάλτε τον κ. Μυλωνόπουλο (εκδότη της Α1), υποψήφιο με τον Νικήτα Κακλαμάνη, να τσεκάρει την εθνικοφροσύνη της Μαριέττας στην επόμενη προεκλογική εκδήλωση του συνδυαμού του για το Δήμο της Αθήνας. Απ' όσο γνωρίζω, στηρίζουν τον ίδιο.

valentin είπε...

Ξέχασα. Για το ποιος θα διδάσκει και για το τι γίνεται στην κύπρο με τα τουρκικά δεν ξέρω κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Apla na anafero oti to zitima me ta tourkika sta sxoleia anaferthike kai se proini eidiseografiki ekpompi tis NET proxtes, kai malista akoma kai o dimosiografos (Luritzis) dilose katapliktos kai eipe oti apokleietai na sumvainei kai na min anisixoun oi tiletheates, poy profanos itan aganaktismenoi!!! Episis, se 2 xronia tha exoume tous protous apofoitous apo to Tmima Tourkikon Spoudon tou Pan/miou Athinon pou anoixe prosfata, opou didaskontai polles ores Tourkika...To provlima einai, oi perissoteroi apo tous nun foitites einai astunomikoi... Alla elpizo oti tha allaxei i sustasi tou tmimatos siga-siga...

valentin είπε...

Τελικά, σύμφωνα με χτεσινό δελτίο τυπο του Υπουργείου:

Απο το Σχολικό Έτος 2006-2007 θα εισαχθεί σε πέντε Γυμνάσια ( 3 στο Νομό Ροδόπης και 2 στο Νομό Ξάνθης ), η διδασκαλία της Τουρκικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Οι μαθητές της Α΄ Τάξης αυτών των Γυμνασίων θα επιλέξουν ανάμεσα στη Γαλλική, Γερμανική και Τουρκική γλώσσα.


Το ερώτημα είναι βέβαια αν μόνο 5 Γυμνάσια επαρκούν για όλη τη μειονότητα...

Περισσότερες πληροφορίες στο Glos Inform.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Valentin ανταποδίδω την επίσκεψη. Ηταν τιμή για μένα να επισκεφθείς τη σελίδα μου. Είμαι αρκετά μεγάλη για το σπορ... του blogging και αρκετά άπειρη ακόμα στη χρήση του. Πειραματίζομαι προς το παρόν και ψάχνω "το σχήμα μου". Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη σελίδα σου. Ευχαριστώ coolplatanos

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για μια πάγια τακτική των "25" που θεσπίστηκε εδώ και αρκετές δεκαετίες. Δυστυχώς όμως αυτοί οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και μικρά παιδιά, υποφέρουν από την φτώχεια, τις ασθένειες, την πείνα και την σκληρή και απάνθρωπη εκμετάλλευση των δουλεμπόρων και το μόνο που ζητούν είναι κυρίως στοργή, φροντίδα και μια ζεστή αγκαλιά. Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν απρόθυμα να προσφέρουν αυτά τα στοιχειώδη για τους πρόσφυγες του πολέμου που μαστίζει πολλές περιοχές της υφηλίου. Κανείς από μάς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο δράμα των μεταναστών. Άν δεν βάλουν οι κυβερνώντες λίγο μυαλό, αυτοί οι άνθρωποι θα υποφέρουν από τον πόνο της προσφυγιάς για όλη τους τη ζωή.