Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αθηνά"

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αθηνά"

16 Νοεμβρίου 2007

ΠΡΟΣ:
Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. Αττικής
Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών
Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθηνών
3ο , 4ο 5ο Γρ. Π.Ε. Αθηνών
Σχολικούς Συμβούλους
ΔΟΕ
Συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. της χώρας
Συλλόγους διδασκόντων σχολείων Συλλόγου



ΟΡΓΙΟ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ –ΠΑΡΩΔΙΑ
ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά» καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές πρακτικές που κυριάρχησαν στις πρόσφατες επιλογές στελεχών όλων των βαθμίδων. Είναι φανερό πως στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση στελεχώνει σήμερα την ιεραρχική πυραμίδα της εκπαίδευσης για να εξασφαλίσει το μηχανισμό εκείνο με τον οποίο θα επιβάλλει την αντιδραστική της πολιτική.

Οι καταγγελίες που φτάνουν στο σύλλογό μας αλλά και από ολόκληρη τη χώρα διαμορφώνουν ένα ζοφερό τοπίο επιλογών που προσβάλλει την εκπαιδευτική κοινότητα. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το τοπίο παίζουν τα συμβούλια επιλογής των κομματικών Προϊσταμένων και των αιρετών. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για προαποφασισμένες επιλογές που μελετήθηκαν όλο το καλοκαίρι και επικυρώθηκαν με κατευθυνόμενη βαθμολογία στις συνεντεύξεις που θύμιζαν παρωδία. Είναι απόλυτα φανερός ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκαν οι «ημέτεροι» που επελαύνουν προς τις καρέκλες εξουσίας. Είναι επίσης απόλυτα φανερό πως «σφαγιάστηκαν» στην κυριολεξία συνάδελφοι μόνο και μόνο γιατί συνέπιπταν οι προτιμήσεις τους με αυτές των ημετέρων κάθε μορφής.

Σημαντικό όμως είναι το ζήτημα που ανοίγεται από την μισαλλόδοξη συμπεριφορά των μελών των συμβουλίων προς συναδέλφους υποψηφίους με αγωνιστική στάση και ριζοσπαστική εκπαιδευτική δράση. Με προσβλητικές ερωτήσεις συχνά ανακριτικού τύπου και ιδεολογικού περιεχομένου και με στημένες προκλητικές βαθμολογίες, επιχείρησαν τη λοιδωρία και τελικά την ακύρωση πρωτοπόρων δράσεων συναδέλφων και σχολείων σε μια ρεβανσιστικού τύπου επιχείρηση που θυμίζει άλλες εποχές.

Είναι χαρακτηριστικός, σύμφωνα με ομόφωνη καταγγελία του συλλόγου διδασκόντων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που έφτασε στο σύλλογό μας, ο τρόπος που το συμβούλιο αντιμετώπισε τις εκπαιδευτικές δράσεις των συναδέλφων του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου: Η διευθύντρια, συναδέλφισσα Στέλλα Πρωτονοταρίου, γι’ αυτή τη στάση και τη δράση του σχολείου της βρέθηκε από την τεσσαρακοστή περίπου θέση του πίνακα μετρήσιμων σταθερών μορίων στην διακοσιοστή τέταρτη θέση του τελικού πίνακα μετά τη διαδικασία της συνέντευξης. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ακραία μεθόδευση με στοιχεία πολιτικής δίωξης, λόγω της αποφασιστικής συμμετοχής της και συμβολής της στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες των συναδέλφων και του σχολείου.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά»: Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την ιεραρχική πυραμίδα που στήνει η κυβέρνηση για να περάσει την αντιδραστική της πολιτική πολύ περισσότερο που είναι προϊόν μιας διάτρητης και καλά στημένης διαδικασίας. Θα στηρίξει και θα ενισχύσει με κάθε τρόπο συναδέλφους και σχολεία που καταγγέλλουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις που έλαβαν χώρα στις επιλογές στελεχών. Θα εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο ενάντια στο διοικητικό αυταρχισμό από όπου κι αν προέρχεται και θα δώσει τη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση-χειραγώγηση, προασπίζοντας την παιδαγωγική ελευθερία και τη Δημοκρατία στο σχολείο.

Ο ρεβανσισμός και η μισαλλοδοξία δε θα περάσουν!
Η αναμέτρηση με την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αργυρόπουλος Δημήτρης


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδερφοι- Σύντροφοι,
Αφήστε τα γιατί βρωμάνε!
Σε όλη αυτή τη διαδικασία που καταγΓέλετε συμμετείχε και Ο αιρετός της Π.Α.Σ.Κ. στην Α΄ Αθήνας.
Ή μήπως δεν το ξέρετε;

Κλειδαράς Σπανός είπε...

Κλειδαράς Γλυφάδας Σπανός
Άνοιγμα πόρτας
Άνοιγμα αυτοκινήτου
Πόρτες ασφαλείας

Ο καλύτερος κλειδαράς των νοτίων προαστίων

24 ώρες

Τηλ άμεσης εξυπηρέτησης: 6996.777.777