Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Σύλλογος Διδασκόντων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Του Συλλόγου Διδασκόντων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 1.30΄μ.μ. συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών μετά από αίτημα των δασκάλων, με παρόντα όλα τα μέλη του, με θέμα « Συνέπειες στο παιδαγωγικό έργο του Σχολείου από πιθανή αλλαγή της Διευθύντριας».

Ύστερα από διεξοδική συζήτηση ο Σύλλογος Διδασκόντων κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:

1.Επισημαίνει ότι το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (το οποίο ανήκει στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας) είναι ένα Σχολείο που λειτουργεί κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δηλαδή λειτουργεί σε βάρδια, ο μαθητικός πληθυσμός είναι παιδιά μεταναστών (72% περίπου), τα παιδιά της πλειονότητας των Ελλήνων ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

2.Προκειμένου να αναστραφεί η άσχημη εκπαιδευτική πραγματικότητα στο Σχολείο πραγματοποιήθηκαν σοβαρές παιδαγωγικές δράσεις και Προγράμματα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων με την εμψύχωση και την υποστήριξη της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Στέλλα Πρωτονοταρίου και σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία φορείς (Πολιτεία, Υπηρεσία, τοπική αυτοδιοίκηση, Σύλλογος και Ένωση γονέων κ.ά.) κατάφερε ιδιαίτερα θετικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα που αφορούν στην ένταξη όλων των μαθητών, στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στη συνεργασία με τους γονείς και την τοπική κοινωνία, στη διδασκαλία ελληνικών στους γονείς, στην καταπολέμηση του φαινομένου των μαθητικών διαρροών κ.ά

3.Πολλές από τις πρωτοβουλίες του Σχολείου έχουν παρουσιαστεί ως πρωτοποριακές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βοστόνης και έχουν δεχτεί βραβεύσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχει παρουσιαστεί η δουλειά μας σε εκπαιδευτικά περιοδικά και άλλα δημοσιεύματα στον Τύπο (Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, τα Νέα, Αυγή, Ριζοσπάστη κ.ά.) καθώς και σε διεθνή Συνέδρια από τη Διευθύντρια και εκπαιδευτικούς του Σχολείου.

4.Με βάση τα παραπάνω δε θέλουμε να πιθανολογήσουμε ότι η πολύ χαμηλή βαθμολογία, η οποία τέθηκε στη Διευθύντρια του Σχολείου μας κατά τη διαδικασία της συνέντευξης από το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας είναι σκόπιμη, ώστε να βρεθεί το πρόσχημα για τη μετακίνησή της από τη Διεύθυνση του Σχολείου μας. ( Η κ. Πρωτονοταρίου βρέθηκε από την τεσσαρακοστή θέση του πίνακα μετρήσιμων σταθερών μορίων στη διακοσιοστή τέταρτη(!) θέση του τελικού αξιολογικού πίνακα).

5.Επίσης δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η κ. Πρωτονοταρίου μέσα από τις σοβαρές αυτές δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Σχολείο και υποστηρίζονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πειστικό να βαθμολογείται κατά τη διαδικασία της συνέντευξης με βαθμολογία αναντίστοιχη απ’ αυτή των τυπικών της προσόντων (πτυχία, δημοσιεύσεις, επιμορφώσεις, συμμετοχή σε Συνέδρια κ.ά.).

6.Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη διαδικασία επανεξέτασης της αδικίας ή του λάθους που έγινε σε βάρος της και που επεκτείνεται έμμεσα στο Σύλλογο Διδασκόντων, που είχε τη συλλογική ευθύνη για το συνολικό έργο που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο, θα τηρηθούν όροι νομιμότητας. Γι’ αυτό δεν επιθυμούμε αυτή τουλάχιστον τη στιγμή να αναφερθούμε σε μεθοδεύσεις τις οποίες σε κάθε περίπτωση μέσα στα όρια της λειτουργικής μας δράσης θα αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε να συνεχιστεί ένα έργο υψηλής ποιότητας, μεγάλης προβολής και κοινωνικής αποδοχής.

7.Τέλος αποφασίζουμε το Πρακτικό αυτό να κοινοποιηθεί προς:
- Τον Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη Ευρ.
- Τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής κ. Γούση Γ.
Σαλαμούρα Γ.
- Τη Διευθύντρια Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών και Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ Α΄
Αθήνας κ. Χατζημανώλη Δ.
- Τον Προϊστάμενο του 4ου Γραφείου Π.Ε. Αθηνών κ. Γάκη Ν.
- Τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας
- Το Σύλλογο δασκάλων η ΑΘΗΝΑ

Τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων αφού διάβασαν τα παραπάνω Πρακτικό υπογράφουν όπως ακολουθεί:

Οι εκπαιδευτικοί

Μακρυγιάννης Γεώργιος
Γεμιδοπούλου Αικατερίνη
Βασιλάκου Παρασκευή
Στάη Σοφία
Κοντός Φώτης
Βουλαλάς Κλεάνθης
Παπαδοπούλου Ευρώπη
Μάστορα Πολυξένη
Κορρέ Χρυσή
Τσιροπούλου Μαρία
Ταζοπούλου Στεργιανή


Share/Save/Bookmark