Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Γονεις 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που παρακολουθουν μαθηματα μητρικής γλώσσας

Είμαστε η ομάδα γονέων του 132ου Δημ. Σχολείου Αθηνών που παρακολουθούμε τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο σχολείο αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Μάθαμε ότι υπάρχει περίπτωση να φύγει από το σχολείο μας η Διευθύντρια μας η κ. Πρωτονοταρίου. Ανησυχήσαμε πάρα πολύ και γι’ αυτό θέλουμε να σας πούμε τα εξής:

- η κ. Στέλλα μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ εμάς και τα παιδιά μας στο σχολείο
δέχτηκε τα παιδιά μας με αγάπη και τα βοήθησε από την πρώτη στιγμή σαν πραγματική μητέρα τους

- τα έκανε να νοιώσουν σαν να είναι στη χώρα τους και όχι σαν να είναι ξένοι
βοήθησε κάποια παιδιά του σχολείου με τα μαθήματα που έγιναν να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα

- οργάνωσε τα μαθήματα ελληνικών για τους γονείς που δεν ήξεραν ελληνικά και δούλεψε και η ίδια σαν δασκάλα στα μαθήματα. πολύ γονείς που δεν ήξεραν καθόλου ελληνικά μπορούν τώρα και μιλάν με τους δασκάλους

- βοήθησε τα παιδιά μας στο να γνωριστούν καλύτερα με τα παιδιά των Ελλήνων και να μην έχουν μεταξύ τους προβλήματα. Βοήθησε δηλαδή στο να μην υπάρχει ρατσισμός
βοήθησε εμάς και να παιδιά μας να αγαπήσουμε περισσότερο αυτή την χώρα με όλα τα προβλήματα που έχουμε


Γι΄ αυτό δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτούμε ότι το σχολείο μας θα αλλάξει διευθύντρια. Θέλουμε αυτά που γράψαμε να τα διαβάσουν όλοι όσοι βαθμολόγησαν χαμηλά την Κ. Στέλλα και θα προσπαθήσουμε και εμείς μέσα από τις οργανώσεις μας να καταφέρουμε να μην γίνει αυτό που κανένας ούτε Έλληνας ούτε μετανάστης θα ήθελε για το σχολείο μας.

Αθήνα, Τετάρτη 14 -11-2007


(Το κείμενο αυτό το υπογράφουν γονείς που παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που γίνονται στο 132ο Δημ. Σχολείο Αθηνών).


Share/Save/Bookmark